Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Пухкава и Мека Питка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Ако е необходимо, покрийте питката с домакинска хартия и доизпечете до златисто.
Пухкавата питка с възелчета е готова....

Извадете питката от фурната, намажете я с масло и поръсете с шарена сол.
Пухкавата питка с кашкавал е готова....

Преди да сложим питката да се пече, я намазваме с един разбит жълтък. Печем за около 60 мин.
Пухкавата питка с маргарин е готова....

Готовата Пухкава питка с цветя поръсете със студена вода и завийте с кърпа за около 20 минути....

Така оформената питка се оставя да втаса отново.Маже се с разбит жълтък и се пече на 180 градуса за 45 минути....

Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване....

Пече се около 30-40 минути на 160-170 градуса.
Пухкавата питка за Задушница има нужда от време, но се получава невероятна....

Пече домашната питка се около 40 минути в загрята на 200 °C фурна.
Яхнията е готова, пухкавата питка за яхния също - натопете и нападайте....

9

Замесете меко нелепнещо тесто. Покрийте с кърпа и оставете да втаса.
Премесете втасалото тесто отново и оформете питата....

20
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: