Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


8

Добавя се грахът, намалява се котлонът и се оставя да ври в продължение на 15-тина минути, след което се добавя измитата елда....

Разбърква се и е добре да се добави още сол и заради елдата.
Връща се отново във фурната за около 10 минути, или докато се поеме цялата вода....

2

Междувременно залейте елдата в вода в съотношение 1:3, кипнете и сварете за около 15-20 минути на тих огън....

2

Така приготвената елда разсипете в чашки. изчакайте да изстине и ги обърнете в чинии....

Снемете супата от леда от котлона и внимателно темперирайте с прясното мляко, като по желание може да добавите сметана към вашата супа с елда....

Брашното от елда и бялото брашно се смесват с щипката сол, останалите 2 с.л. мед, яйцето и около 250 мл. хладка вода....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 9
55
42
31
21
10
Дай твоята оценка: