Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Нежен карамелен сладкиш
Когато изстине, прибирам сладкиша в хладилника за 1 нощ или поне няколко часа.
След това обръщам нежния карамелен сладкиш в тавичка....
Плодово-карамелен сладкиш
С полученото карамелено мляко заливаме изстиналия сладкиш. Изчакваме един час и обръщаме в поднос.
Може да поднесете с топка сладолед....
Козунак с канела
Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче...
Козунак с лимонада
Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото...
Козунак с бира
Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови...
6
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин....
1
Козунак с ракия
Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване....
Козунак с локумВсеки козунак оформете, като разделите тестото на две равни части. Разстелете всяка част с намаслени ръце на кора....
1
Козунак с пълнеж
Затопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим...
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака....
2
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: