Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак с бираПробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Козунак с ракия
Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване....
Козунак с касис
Оформеният козунак се поставя във форма за печене, намазана с краве масло или поставена хартия, и се оставя да втаса....
Козунак с олиоБухналите козунаци намазваме с разбито яйце и поръсваме със захар. Поставяме ги в студена фурна и включваме на 120 градуса....
3
Козунак в хлебопекарна
В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти...
Козунак с бадеми
Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....
Козунак с мас
От готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми....
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
1
Козунак с канела
Маята се смесва с малко затоплено мляко, малко захар и 2 супени лъжици брашно и се оставя на топло да шупне. В пресятото брашно се прави кладенче...
Козунак с лимонада
Продуктите за кваса се смесват добре и се оставят на топло за половин час. В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото...
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака....
2
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: