Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Печете питката на 200 градуса за 35-40 минути.
Извадете готовата питка, намажете с масло и покрийте с чиста кърпа....

В тази питка задължително присъства и паричка. Измийте я добре и увийте в алуминиево фолио....

Печем питката в загрята фурна 180 градуса около 35 минути. Изважда се намазваме с масло за мека коричка....

Готовата питка завийте с кърпа.
Лесната селска питка без месене е готова....

Готовата питка завивам в кърпа за 10-15 минути преди да я разчупя.
Лесната содена питка в хлебопекарна е готова....

Първо се разбиват яйцата и захарта.
После се добавят киселото мляко и содата.
Добавя се олиото и брашното.
Разбърква се добре.
Изсипва...

След това разделяме тестото на 6-7 питки които разточваме като елипса, мажем с маслото и навиваме на руло....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: