Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марудници или шупли със сирене
Тестото за марудници трябва да се получи малко по-гъсто от палачинковото....
Родопски марудници на тиган (сач)
Когато си поръчате марудници ще получите вкусни и дебели палачинки....
Малки банички-марудници за закускаГотовите и изпечени марудници слагаме върху решетка. Сервираме с кисело мляко или айрян....
1
Марудници по родопски от кухнята на Бени
Изпичането на вкусните марудници става и от двете страни.
След като извадим, намазваме тези катми с краве масло....
Баба ГанушПатладжаните се пробождат на няколко места и се пекат 10-15 минути на 220 С.
Лукът, джодженът, чушката и доматът се нарязват на ситно.
Изпечените...
6
Рум Баба
Разтворете маята в затопленото прясно мляко с 1 ч.л. захар. Оставете на топло да втаса.
В купа разбийте яйцата. Разтопете маслото и оставете да...
Мекиците на баба
Маята се разтваря във водата. Брашното се пресява. Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата и 1 супена лъжица сол.
Омесва се тесто. Оставя...
Лютеничката на баба
Почистените чушки се изпичат на огнище. Оставят се под капак и след това се обелват. По същия начин се процедира и с патладжаните.
След като се...
Козунака на баба
От всички продукти се омесва тесто и се разделя на три части. Оставя се да втаса, докато увеличат обема се три пъти.
Омесва се наново и леко се...
Задушеното на баба
Нарежете морковите и праза на кръгчета. Лука и доматите нарежете на кубчета.
В тенджера загрейте олиото и маста. Запържете за кратко месото от...
Попарата на бабаПригответе си домашна питка на топки от царевично брашно.
На следващия ден, когато е изсъхнала питката, вземете едната топка и я натрошете в купа...
2
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: