Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Почистете ориза и го накиснете във вода за 1 час. След това го отцедете и го сложете да се вари с 4 ч.ч. вода....

Така полятият ориз се оставя да изстине напълно или поне да стегне за 30-40 мин. Може да се консумира и топъл....

4

1

Изчакайте няколко минути и изключете ориза на тиган.
Сипете в дълбоки чинии и сервирайте веднага ориза тепеняки....

Слагаме да се запържи в олио (3-4 с.л.), като прибавяме измит ориз (1 к.ч.) и подправките - джоджен, сол, черен пипер, чубрица на вкус и червен пипер...

1

Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода.
Варим ястието до сваряване на ориза....
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 4
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: