Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


С Мармалад от сливи и ябълки без захар може да гарнирате сладкиши без захар....

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не отваряйте фурната през първите 10-15 минути....

Обелваме и нарязваме ябълките. Задушаваме ги с много малко вода до омекване. Пасираме ги....

Мармаладът е от сливи и ябълки на килограм /реже се от голям калъп, продават го в магазините/. За тази доза ни трябва 1 ч.ч....

Готовите ябълки слагаме в чинийки. Поливаме ги с малко прецеден сироп и гарнираме със сметана. Могат да се поднесат и студени....

1

Пълнят се ябълките.
Белтъците с 200 г захар се разбиват на сняг и се поставят отгоре върху ябълките като шапка....

На дъното на намаслена тавичка се нареждат изцедените задушени ябълки, а върху тях - вишните /без сиропа/....

Обелете ябълките и ги издълбайте в средата. Напълнете ги с мармалада и ги поръсете отгоре със 150 гр. пудра захар....

Ябълките се запичат докато захарта се карамелизира, около 5 мин равномерно от всички страни, за да станат меки ябълките....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
52
44
33
21
10
Дай твоята оценка: