Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Месото се нарязва на средни парчета и се запържва в мас и олио.
Половината от отделената мазнина се изважда.
Месото се залива с чаша топла вода...

Главата добре се сварява с малко сол, като при варенето се отделя пяната....

След като намали обема си се разстила в тава и върху него се поставя сварената свинска глава....

1

Отгоре се поставя пълненото шкембе, наливат се 3-4 черпака от бульона и телешката глава в шкембе се пече до зачервяване на 200 градуса /около 30 минути...

2

Може да поднесете печената свинска плешка с картофено пюре, зеле, сладко от боровинки или салата, туршия по избор....

Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете заедно солта, чесъна и черния пипер.
Намажете с тази смес месото и го натрийте добре. Сложете плешката...

Поставяме тавата във фурната и оставяме да се пече на 200 градуса 15-20 минути и след това намаляваме на 160 градуса, като оставяме да се пече час...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 8
53
41
34
20
10
Дай твоята оценка: