Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бавно Печена Свинска Плешка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сложете плешката в тава. Добавете нарязания лук, водата и дафиновите листа.
Покрийте с фолио и запечете за 2.5-3 часа....

Печете свинското на слаба фурна до извиране на соса и запичане на плешката.
Бавно печената свинска плешка с ароматни подправки е готова....

Така готовата плешка поставяме в плик за печене, като прибираме в хладилника за около 30 минути.
Загряваме фурната на 200 градуса....

Може да поднесете печената свинска плешка с картофено пюре, зеле, сладко от боровинки или салата, туршия по избор....

Бон Апети с Печена свинска плешка с терияки сос!
Източник: Станислав Януш Гарабедян - Кулинарна мрежа...

Сложете плешката в тава. Намажете я със соса Уорчестър.
Смесете захарта, мащерката и черния пипер. Намажете плешката със захарната смес....

А как само ухае печената маринована свинска плешка в плик!...

Докато се пече свинската плешка, си приготвяме гарнитурата. В тиган с олио поставяме нарязания на ситно лук, гъбите и ориза....

Свинската плешка се нарязва на равни парчета, а картофите се обелват и нарязват на едро....

Разбъркваме и поставяме във фурната да се пече при 200 градуса, докато остане на мазнина....

Печем в студена фурна за 3 часа на 160 градуса.
Сервираме с гарнитура по избор....
Рейтинг
4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: