Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крокети от елдаЕлдата се изпича на тиган без мазнина за половин минута, като се разбърква.
Пуска се в солена вряла вода и се вари до омекване, като се разбърква...
Елда с къри
Изпържете добре лука, към него добавете морковите и за 5 минути оставете да се задушат.
Сложете след това и гречката, за да запържите и нея за...
Палачинки от елда
Разбийте яйцето, добавете млякото и маслото и разбъркайте добре.
Отделно смесете сухите продукти. Добавете ги към течната смес и разбъркайте, докато...
Салата с елда
Елдата се сварява, отцежда се и се оставя да се охлади. Броколите и гъбите се задушават в зехтина с малко сол.
Залива се с лимонов сок. По желание...
Супа от елда
Измийте елдата в гевгир и я накиснете за 1 час във вода.
Загрейте олиото в тенджера и запържете скълцаните лук и настърган морков.
Щом омекнат...
Гарнитура от елда
Предварително сварете елдата в нужното количество подсолена вода. Загрейте олиото в съд и запържете ситно скълцаните лук и настъргания фино морков...
Елда с млякоЕлдата попарете с вряла вода, похлупете и оставете да престои, докато набъбне хубаво.
След това объркайте готовата елдена каша с топлото прясно...
2
Бургери от елдаСваряваме елдата и я отцеждаме от водата.
Картофите ги белим и ги варим в подсолена вода.
Овесените ядки ги накисваме за 5 мин. в топла вода...
2
Елда с грах
Морковът, чесънът (и гъбите) се нарязват и се запържват. Добавя им се 1. 5 - 2 ч.ч. вода и се оставя да заври.
Добавя се грахът, намалява се котлонът...
Бисквити с елда
Смелете ядките на брашно и към полученото добавете пресетите бакпулвер и брашно от елда.
Разбийте краве маслото със захарта, както и с яйцата....
Хляб с Елда
Изсипете брашното от елда в купа и го залейте с половин литър сгорещена вода. Разбъркайте субстанцията и я оставете така настрани. Междувременно можете...
Питка с елда
Маята и захарта се поставят в 200 мл вода и се оставят за момент. Двата вида брашно се смесват и при тях се сипват солта, маслото и сместа с маята...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: