Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

След като сме смачкали чесъна заедно с розмарина ги прибавяме към пилето.
Запържваме го от всички страни и поливаме с маслото от тигана....

Скълцваме лука и го задушаваме с маслото. Добавяме наситнените гъби, ориза, морковите, царевицата, граха, копъра.
Овкусяваме със сол и черен пипер...

Ризотото е готово, когато оризът омекне и сместа стане кремава.
Може да сервирате с настърган пармезан или магданоз....

Прибавяме ориза към нашето ризото с пиле и готвим няколко минути, след това сипваме доматите и оставяме да къкри....

Ризотото със зеленчуци и салвия се консумира в компанията на чаша бяло вино....

След това се прибавя се около 1/2 ч.ч. вода и останалите зеленчуци - грахът и царевицата.
Оставя се под капак да се варят около 10 - 15 мин....

Овкусете ризотото със сол и подправки по избор.
Изберете програмата за ориз и дайте старт....
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: