Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мандраджийско мезеОбелваме и сваряваме картофите в подсолена вода. Сваряваме и яйцата.
Правим си сос от киселото мляко, майонезата и изварата.
Настъргваме в соса...
Агнешко мезе
Сочно агнешко, което заслужава да бъде на всяка трапеза! Приготвяме го като най-напред почистваме черният дроб от ципите. В купа се смесва прясно...
Зимно мезе
Реже се месото /по възможност да е шарено/ на големи кубчета.
В една голяма кофа редуваме ред морска сол, ред месото, така, докато свърши, последният...
Винско мезе
Нарязваме сиренето на плочки. Всяка плочка слагаме върху алуминиево фолио.
Отгоре поръсваме с предварително натрошените орехи, по 1 с.л. мед и...
Трифоново мезеНастъргваме двата вида сирене и кашкавала и ги сипваме в купа.
Разтопяваме маслото и го разбъркваме с червения и черния пипер, сминдуха и кимиона.Разбъркваме...
1
Пъстро мезеИзпичаме пипера на чушкопек. Махаме семената, люспите и дръжките. Режем го на 12 ленти. Режем сиренето на 12 малки парчета. Във всяка лента пипер...
3
Картофено мезе
Поставяме картофите в тенджерка, за да се сварят заедно с 1 супена лъжица сол. След като се сварят, ги обелваме и намачкваме с вилица. Овкусяваме...
Морковено мезе
Морковите се измиват и обелват. След това се режат на тънки ивици. Лимоните се изстискват.
Сложете в купа нарязаните моркови, добавете лимоновия...
Касапско мезеНатрошете сиренето в купа, добавете накълцания ситно праз и започнете да размачквате.
Добавете около 50 мл олио, като продължавате пресоването...
2
Скаридки за мезе
В тенджера сипваме бирата и вода, колкото да покрие скаридите. Овкусяваме със сол, дафинов лист и черен пипер.
Изсипваме скаридите и варим около...
Студено аранжирано мезе
Намачкайте сварените картофи. Добавете магданоза и овкусете със сол.
Омесете до еднородност. Оформете топчета и оваляйте в настъргано сирене....
Любимото катино мезе
Свинското месо от плешка се нарязва на хапки и поставя в дълбок тиган в сгорещените масло и олио.
Разбърква се на няколко пъти и когато побелее...
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: