Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соден Хляб

Соден Хляб

Прегледай всички 24 кулинарни идеи за соден хляб в Gotvach.bg.
Соден кекс с ягоди от компотСоден кекс с ягоди от компотПечете содения кекс с ягоди от компот за 35-40 мин (или до суха клечка) на 170°C...
ХлябХляб
1
1. Замесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко...
Питка хлябПитка хляб
Прясното мляко трябва да е хладко. Към него се добавят всички продукти и се омесва меко тесто. Оставя се да втаса 20 мин. След това тестото се разделя...
Маймунски хлябМаймунски хляб
Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато...
Сладък хлябСладък хляб
В 50 мл мляко и щипка захар разтворете маята, добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте на каша и оставете да шупне. Нишестето се разтваря в студеното...
Леопардов хлябЛеопардов хляб
Загрейте на котлона млякото, нишестето и солта до получаването на крем. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Прехвърлете в друг съд и го оставете...
Ръчен хлябРъчен хляб
1
Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода със солта и захарта и оставете да втаса. Пресейте брашното и оформете кладенче. Сложете активиралата се...
Тибетски хлябТибетски хляб
2
Брашното, солта, содата и водата се смесват и се меси лепкаво тесто. Зехтина го загрейте в тиган, сложете тестото в тигана и го разстелете равномерно...
Плодов хлябПлодов хляб
Нарязаните фурми се смесват със стафидите и се заливат с врялата вода. Оставят се да престоят известно време, за да поомекнат и да изстинат. След...
Тъмен хлябТъмен хляб
Двата вида брашно се пресяват със солта. Добавят се медът, разтворен в хладкото прясно мляко, и киселото мляко, към което е прибавена содата....
Милански хлябМилански хляб
Маята се разтваря в малко хладка вода. Прибавя се към пресятото брашно заедно с разбитите яйца, солта, канелата, стафидите, захаросаните плодове и...
Бирен хлябБирен хляб
Маслините и лукът се наситняват. Лукът се задушава в предварително загрятото олио до златисто. Отделно се мискират брашното, бакпулверът и содата...

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: