Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Разделяме тестото на топки с големината на шепичка, разточваме ги да се получат плоски кръгчета.
С помощта на виличка слагаме слой кайма* по средата...

Това е моята здравословна версия за содени питки с мед за
Антоновден! Добър апетит!...

1

Печем малките питки в загрята фурна 180°C около 30-35 минути до готовност.
Поднасяме хлебчетата топли с клонка розмарин....

Важно: За да ни се получи рецептата за содени питки от Орлов Дол, трябва да използване една и съща чаша за трите основни съставки....

3

Преди да ги изпържим, отгоре дупчим на няколко места питките и ги пържим до готовност.
Източник: Ани Христова от Кулинарната мрежа...

Поставете всички съставки в купичка, разбъркайте и залейте содените питки с горещото масло....

Замесваме тесто, което разделяме на питки с намазнени ръце. Слагаме ги върху постлана с хартия за печене тава....

Изваждат се малките содени питки и покриваме за 5 минути с кърпа.
Уникален вкус! Може да се приготвят като отделни хлебчета....

Загрява се олио на 4 степен, пържим питките от двете страни до златисто.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 10
51
45
34
20
10
Дай твоята оценка: