Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Точим кори.
След като сме разточили корите върху набрашнен плот, слагаме плънка.
За нея почистваме от кората и настъргваме тиквата....

Получавате най-сочния тиквеник, защото е поел от сока на тиквата и захарта!
Сочният тиквеник и печена тиква в едно е готов....

Отворете корите за баница. Вземете две кори, поръсете с тиквата и завийте на руло.
Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене....

Обелете тиквата с белачка, нарежете я на големи парчета, за да може по-лесно да я настържете на рендето....

Готовият тиквеник охлаждам леко и поръсвам с пудра захар.
Тиквеник с печена тиква за Бъдни вечер по стара рецепта....

Разпределяте една върху друга точените кори и счуквате ореховите ядки. Почистената тиква рендосвате....

3

Всяка топка я разточваме на кори около 2-3 мм. Колкото по-тънки са, толкова по-вкусен става тиквеникът (мое предпочитание)....

Покрай него се редят останалите кори, направени по същия начин. Накрая, когато е готово за печене, се намазва обилно с останалата мазнина....

Нарежете тиквата на парчета, обелете и настържете. Поръсете с щипка сол и след около 15 минути изстискайте....
Рейтинг
4
Общо гласували: 4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: