Gotvach.bg»Избрани Колекции»Тиквеник с Кори на сач
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След изваждане покрийте тиквеника с кърпа, за да се задуши. Поднесете охладен.
Тиквеникът с готови кори е много вкусен....

Точим кори.
След като сме разточили корите върху набрашнен плот, слагаме плънка.
За нея почистваме от кората и настъргваме тиквата....

По същия начин навийте и останалите кори за финал на вкусния тиквеник....

Разстелете в тава с незалепващо покритие, поръсете с канела и печете тиквеника на 220 градуса за 50-60 минути....

Домашният тиквеник с къпани кори е готов, щом хване кафяво-златиста коричка....

Разпънете корите и поръсете с плънката, хубаво разстелете върху всяка кора, напръскайте с олио и разтопено масло, навийте на рехаво руло и сложете...

Този вариант на тиквеник го правя за първи път, гледах рецепта една, но както винаги дадох малко от себе си в нея и стана разкош!...

Разпределяте една върху друга точените кори и счуквате ореховите ядки. Почистената тиква рендосвате....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 10
52
45
32
21
10
Дай твоята оценка: