Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Балканджийска яхнияНарежете месото на по-едри парчета, нагрейте олиото и го запържете до изпарение на сока му.
Извадете месото и в същата мазнина запържете 2 глави...
Зелева яхния
Нарежете зелето на тънки ивици и го задушете с малко мазнина и подсолена вода до омекване.
Междувременно в друг съд пригответе запръжката за ястието...
Ирландска яхния
Нарежете агнешкото месо. Сипете олиото в тенджера и запържете агнешкото. Извадете го и запържете морковите за 5 минути. Върнете месото, сипете водата...
Морковена яхнияОбелваме морковите и нарязваме на шайби.
Глава кромид лук, нарязан на полумесеци, задушаваме с олиото, добавяме смлян червен пипер и брашното....
1
Лучена яхния
Яхнията се вари до готовност и като стане готова, се слагат останалите подправки, а и може да добавите и 1 пилешки бульон....
Миди яхния
След като доварите, поднесете мидите яхния с резенчета лимон. По желание към ястието може да добавите 1-2 с.л. сметана за по-богат вкус....
Агнешка яхния
Изчиствате месото, нарязвате го на хапки, изпържвате го в мазнината и го изваждате. В същата мазнина задушавате зеления лук с брашното и разреждате...
Кюфте яхния
Каймата се овкусява с сол, черен пипер и кимион на вкус. Оформят се кюфтета, овалват се в брашно и се пържат от двете страни на силен огън в малко...
Лещена яхния
В тенджера наливаме вода, слагаме я на котлона, щом заври, добавяме почистената и измитата леща.
Оставяме я да ври, щом покафенее водата, отиваме...
Станимашка яхния
Обелваме и нарязваме патладжаните на кубчета и ги оставяме да се отцедят, като леко ги посоляваме.
След около 20-25 минути изпържваме патладжана...
Рейтинг
4.6
Общо гласували: 8
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: