Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирани миди с виноМидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Миди с доматен сосДобре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят....
3
Миди в къри сос
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в тиган с разтопеното масло. Добавят се мидите и се сотира....
Миди с пържени картофи
Мидите се измиват се и се почистват добре, като отворени, или счупени миди се изхвърлят....
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Миди по провансалски
Мидите по провансалски се поръсват с магданоз и пармезан.
Приятно приготвяне!...
Миди на тенекия
Нагрявате тенекията на открит огън, след което слагате пресните миди и печете много за кратко - само за няколко минути, докато не се отворят черупките...
Миди по каварненски
Ако някоя мида не се е отворила при варенето, не я яжте!
Да ви е сладко с тези миди по каварненски....
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: