Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чеснови миди с черупкиРазбъркайте мидите, свалете капака и оставете да кипнат още 2 минути. Обвивките ще започнат да се отварят....
Панирани миди с вино
Мидите се остъргват и се измиват с четка в прясна вода, след което се пускат в кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода, заедно с дафиновия лист...
Миди в доматен сос
В намазнена тавичка се слагат измитите мидени ядки и се заливат с гъстия сос. Ястието се пече 25 минути на умерена фурна....
Пълнени миди с ориз
Почистете мидите и ги оставете 1 час във вода. Поставете ги в съд с 1.5 ч.ч. вода. Варете, докато мидените черупки се разтворят леко....
Миди с бяло вино
Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка....
Миди с доматен сосДобре измитите миди сложете в голяма тенджера с малко мазнина и скълцан чесън да се готвят, докато съвсем леко се отворят....
3
Миди с крем фрикасе
Тази рецепта за миди със сметана може да се приготви и без алкохол - просто заменете виното с бульон от зеленчуци....
Пържени Миди с Лук
Поднесете ястието топло с резенчета лимон, чийто сок придава невероятен вкус на така приготвените миди.
Пържените Миди с Лук са чудни!...
Миди по бургаски
В сезона на мидите опитайте непременно и другите ни рецепти за миди, а именно миди с ориз, миди Сен Жак или миди с бяло вино....
Миди на тенекия
Нагрявате тенекията на открит огън, след което слагате пресните миди и печете много за кратко - само за няколко минути, докато не се отворят черупките...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: