Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се приготвят миди с вино
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Изваждат се внимателно мидените ядки и се оставят за половин час в марината от виното, лимоновия сок, олиото, магданоза и щипка сол....

В отделна тенджера се поставя останалото количество лук и се сварява във виното, докато се изпари наполовина....

В дълбока тенджера се задушава лукът в малко зехтин и масло. Налива се бялото вино и се изчаква да заври.
3....

3

След това опитайте и отстранете всички миди, чиито черупки не са се отворили.
Сервирайте на гостите си ястието, гарнирано с корички хляб....

В обикновена - предполагам около 8 минути ще са достатъчни за миди с бяло вино и масло....

Сервирайте веднага морските дарове, докато са топли мидите с бяло вино и чесън....

В разгара на лятото опитай непременно и другите ни рецепти за миди с черупките или мидите с бяло вино....

Сипете водата и виното, сложете капака и задушете за 5 минути, като от време на време разтръсквате.
Оставете ги да се охладят....
Рейтинг
3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: