Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мекици със Суха мая

Мекици със Суха мая

Открий всички 41 авторски предложения относно мекици със суха мая в Gotvach.bg.
Нашенски мекициНашенски мекициГотовите мекици подреждате върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната им мазнина....
Печени МекициПечени Мекици
Надробяваме маята в киселото мляко и добавяме захарта. Оставяме за 15 минути и след това добавяме 2 с.л. от свинската мас, която предварително сме...
Мекици ПодуткиМекици Подутки
2
В купа пресейте 500 г брашно, добавете солта и разбъркайте. Разтворете маята и захарта в топлото прясно мляко, прибавете разбитото с вилица яйце,...
Вкусни МекициВкусни Мекици
10
После разделяме на малки топчици около 12 на брой и пържим мекички в нагорещено олио....
Мекици топчетаМекици топчета
Сухите съставки смесете в купа и направете кладенче, където да се изсипят по-късно и течните. На друго място разбийте до хомогенност киселото...
Дърпани мекициДърпани мекици
Пресявам брашното. Маята я размивам добре във водата. Водата преди това я стоплям леко. Във водата слагам маята и захарта. Правя кладенче в брашното...
Мекици МариянаМекици Марияна
5
С намазнени много леко ръце си откъсвам от тестото и си дърпам мекички. Пържа в горещо олио. Хапваме със сладко или сирене. Стават меки и вкусни....
Мекици триъгълнициМекици триъгълници
Първо пресяваме брашното. В купа чупим яйцата и добавяме млякото, разбъркваме хубаво и ги добавяме при брашното, като правим кладенче, отгоре добавяме...
Сладки мекициСладки мекици
Месим по-меко тесто подходящо за мекици и оставяме да втаса. След това омазняваме ръцете си като вземаме малка топчица от тестото....
Хладилни мекициХладилни мекици
2
Пресейте брашното със солта в купа. Към него прибавете олиото, леко разбитите яйца и маята разтворена в млякото, заедно със захарта. Замесете меко...
Меки МекициМеки Мекици
2
Оформяме с разтегляне и пържим в сгорещено олио меките мекици....
Кето мекициКето мекици
Сервират се топли кето мекици с кисело мляко....

Рейтинг

4.2
Общо гласували: 9
54
44
30
21
10
Дай твоята оценка: