Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


В дълбока тава подреждаме клонки тарос и върху нея поставяме напълнената плешка....

1

Завиваме агнешката плешка с домакинско фолио и слагаме да се пече в силна фурната за 3 часа....

Почистено от ципи и измито месо се нарязва на порции. Изсипва се олиото в съда, в който ще се готви ястието, и се запържва отвсякъде. Изважда се месото...

Пече се първите 20 минути при 220-240 градуса.
Накрая се намаля на 160 градуса и се пече още 2 часа....

Прехвърлям измития и отцеден ориз, запържвам докато стане стъклен и добавям сварената и нарязана на ситно агнешка дреболия....

Плешката се зашива добре, слага се в тава, намазана с останалата част от маслото, добавят се 2 чаени чаши вода и се пече 3 часа на умерена фурна....

1

Плешката се пуска в този бульон и се вари на слаб огън с открехнат капак....
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 10
53
42
30
25
10
Дай твоята оценка: