Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Усукана питаОформената пита се оставя да втасва 1 час на 30-40 градуса във фурната, покрита с найлон....
Пита Дебеланка
В купа се слага маята, захарта, 2-3 с.л. от брашното и около 100-150 мл хладка вода, оставя се да шупне, после се прибавя 500 мл вода и олиото. Прибавят...
Кавал пита
Към затопленото прясно мляко прибавяме 2 с.л. брашно, захарта и маята, изчакваме да шупне и добавяме солта, яйцето и брашното.
Замесваме твърдо...
Пита ОхлювчетаОставете маята да шупне, като добавите топло мляко, 2 ч.л. захар и 5 с.л. брашно. Направете кладенче от брашното, добавете солта, 1 бр. яйце, 1 ч.ч...
2
Златиборска пита
Разбийте олиото с белтъците, прибавете киселото мляко, брашното и бакпулвера. Намачкайте добре сиренето, смесете го със сметаната и жълтъците....
Кекс пита
Извадете готовата пита от фурната, покрийте с чиста кухненска кърпа.
Оставете да се охлади и сервирайте кекс пита....
Сладка пита
Прясното мляко се сварява и се оставя да поизстине. Трябва да е хладко.
След това се добавят останалите продукти, без жълтъците, и се разбъркват...
Пита ЦветчеОставям питата да втаса, след което я мажа с жълтък, посипвам със семена и пека на 160 градуса в загрята фурна....
2
Пита-Звездичка
В топло мляко (около 100 мл) натрошавам маята + 1 с.л. захар и малко брашно. Разбивам яйцата с останалото мляко и олио. Замесвам тесто с всички продукти...
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: