Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Селска питаМаята се размива с хладка вода, но не се оставя да втаса.
Брашното се пресява и в средата на купа се прави кладенче, в което се слага всичко дадено...
8
Млечна ПитаРазбъркваме яйцата, едната чаша захар, содата и брашното. Изсипваме в тавичка намазана с олио и поръсена с брашно.
Печем в умерена фурна 170 градуса...
Крем питаРазделете многолистното тесто на 2 равни части и ги изпечете в леко намазнена тавичка поотделно. За крема загрейте млякото със захарта до завиране...
4
Пита Класика
В дълбок съд маята се разтваря със захарта и прясното мляко с телесна температура.
Прибавете солта, водата, 2 яйца с един белтък. Разбърква се...
Пита - РозаРазтворете маята в малко топла водичка със захарта и след като се активира, я добавете към останалите продукти и замесете тесто, което трябва да е...
5
Царска пита
Нарежете на ситно краставиците, чушките, шунката и фетата, а кашкавала настържете.
Разбийте яйцата и добавете брашното с бакпулвера и солта, след...
Пита-Баница
Първо, в подходяща купа сипах половината топло мляко.
След това добавих захарта, сухата мая и 4-5 супени лъжици брашно и разбърках кашичката и...
Персийска питаВ купа се поставя маята, сол и се налива водата. Бърка се хубаво и постепенно се прибавя брашното. Когато се поеме цялото брашно, се измесва на ръка...
1
Напластена питаНамазваме тавата с много масло, слагаме разточената кора вътре и я покриваме с натрошеното сирене, разбъркано с разбитите яйца....
1
Неаполитанска пита
Разделяме тестото на 3 части, от които оформяме питки с диаметър 20 см и дебелина 0.5 см.
Обелваме и нарязваме доматите на филийки, а кашкавала...
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: