Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Голяма питаСложете питата в незагрята фурна и включете на 250 градуса само отдолу първоначално....
Владишка пита
Разбийте яйцата и при непрекъснато бъркане добавете захарта, а след това и орехите, а накрая брашното и амонячната сода.
Пресипете сместа на намазнена...
Къпана пита
Пресейте брашното и в кладенец по средата добавете размитата мая с малко захар, след което добавете останалите продукти.
Замесете постепенно гладко...
Дебреценска пита
Размийте маята в топлото мляко. В отделен съд разбийте добре брашното с маслото, сметаната, жълтъците, пудрата захар и лимоновата кора. Накрая добавете...
Пита ОхлювчетаОставете маята да шупне, като добавите топло мляко, 2 ч.л. захар и 5 с.л. брашно. Направете кладенче от брашното, добавете солта, 1 бр. яйце, 1 ч.ч...
2
Пита Възелче
Разтворете маята в затопленото мляко заедно със захарта и оставете да шупне. Пресейте брашното и направете кладенче, в него сложете олиото, солта...
Пита Златка
Маята се натрошава, прибавя се захарта и се залива с малко хладка вода. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат...
Крем-питаБрашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат водата и оцетът. Замесва се тесто, оформя се на топка и се разрязва...
1
Пита Кашкавалка
За плънката смесваме сирене, кашкавал и яйце. Разточваме тестото и оформяме по желание, като добавим към него пълнежа....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: