Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита ЦветенцеПоловин кофичка кисело мляко допълваме до горе с хладка вода, добавяме 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар и маята. Всичко се разбърква много добре до разтваряне...
Йогурт питаЗамесете тесто от продуктите и го разделете на две топки. Увийте ги във фолио за свежо съхранение и приберете във фризер за около два часа.
За...
1
Пита СлънцеМаята се разтваря в топлото прясно мляко, заедно със захарта. Добавят се 3-4 с.л. брашно и се оставя да шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче...
15
Пита Класика
В дълбок съд маята се разтваря със захарта и прясното мляко с телесна температура.
Прибавете солта, водата, 2 яйца с един белтък. Разбърква се...
Пита - РозаРазтворете маята в малко топла водичка със захарта и след като се активира, я добавете към останалите продукти и замесете тесто, което трябва да е...
5
Кекс пита
За тестото: Разтворете маята в хладко мляко, добавете захар, 1 супена лъжица брашно, разбъркайте и оставете да престои 10 минути. Разбийте белтъка...
Шоколадова питаОтделете жълтъците от белтъците. В дълбока купа разбийте маслото с помощта на миксер. Постепенно добавете към него захарта и жълтъците.
Когато...
4
Празнична пита
Брашното се пресява и се прави кладенче, в което се слагат солта и яйцата (като на едно от тях се отделя жълтъка, за да се намаже погачата). Добавяме...
Орехова пита
Отделете жълтъците на яйцата и ги разбийте с кристалната захар до побеляване. При непрекъснато бъркане добавете брашното лъжица по лъжица, след което...
Богородична пита
Затопляме 1/3 от млякото и го смесване с натрошената мая, захарта и малко брашно, за да направим закваска. В отделен съд объркваме 3 бр. яйца, лимонадата...
Сватбена пита
Млякото и водата трябва да са съвсем леко затоплени, не бива да са горещи. Смесват се със захарта и маята и се разбъркват много добре. Закваската...
Пита Възелче
Разтворете маята в затопленото мляко заедно със захарта и оставете да шупне. Пресейте брашното и направете кладенче, в него сложете олиото, солта...
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: