Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турски катмичкиКиселото мляко, яйцата и олиото се разбиват. Отгоре се добавя сода, сол и брашно.
Продължава се с разбъркването.
Отначало се добавя 1.5 в.ч...
2
Турски Късър
Булгурът се накисва в топла вода, докато набъбне.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в 2-3 с.л. масло до леко зачервяване.
После към него...
Турски чайЗа приготвянето на традиционен турски чай ще ви трябва двоен чайник или 2 чайника един върху друг....
5
Турски гевречета
Маята се разтваря във водата и се прибавя захарта. В голяма купа се разбиват яйцата и се добавят брашното, млякото и мазнината.
Слага се и разтвора...
Турски гювеч
Използва се малък гювеч.
На дъното на съда сложете зехтина, след това сиренето, чукнете яйцата, сложете и лютите пиперки.
Залейте с доматения...
Турски катмиВсички продукти се смесват, сместа става като гъста боза.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 30 мин.
След това в намаслен и нагорещен...
6
Турски питки
Смесете маята, млякото и захарта и оставете на топло на шупне.
В пресятото брашно със захарта направете кладенче. Добавете 1 яйце и 1 белтък (...
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: