Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лионски сладкиш за ВеликденПечем лионския сладкиш за Великден на 180 градуса около 30 минути....
Пухкав козунак за Великден
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса на топло, за да удвои обема си....
Лимонови курабийки за Великден
Яйцата се разбиват заедно със захарта, киселото мляко, маста. Добавя се ванилията, амонячната сода, кората от лимон и сока от 1/2 част от него....
Вкусен козунак за Великден
Тестото е готово, когато може да се меси, но продължава да лепне малко.
След това започваме да вкарваме мазнината постепенно....
Козуначена питка за ВеликденВ краищата на всяко парче правя разрез и свивам отзад, за да се заобли.
В заоблената част се слага по желание локум....
4
Боядисани яйца за Великден
Оставете така украсените яйца да изсъхнат върху картон и ги полирайте с намазнен вълнен плат....
Какво се яде на Великден?
Великден е един от най-светлите християнски празници, а трапезата на Великден трябва да е богата и красиво украсена. На масата задължително присъстват...
Курабии с локум за Великден
Поставяме в печката и печем курабиите с локум за Великден в загрята фурна на 170 градуса за около 20-25 минути до зачервяване....
Агнешка дроб сарма за Великден
Слагаме всичко това, без булото, да се сварят в подходяща тенджера с подсолена вода за около час....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: