Gotvach.bg»Избрани Колекции»Арабски Питки на Тиган
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Всяка топка се разточва на тънка питка с дебелина около 1 см. Пекат се в сух горещ тиган (най - добре чугунен)....

Питките се пекат върху добре загрят чугунен или тефлонов тиган или върху грил тиган до появата на балончета или един голям балон отгоре....

От изброените продукти измесете меко тесто, ако е необходимо добавете още малко брашно. Оставете да почине поне час (докато удвои обема си).
Разпределете...

Топките се разточват на тънки питки. Покриват се и се изчакват да втасат. Пекат се на загрят сач или тиган....

След като се изпекат, се изваждат от хартията за печене, слагат в тава и се покриват с кърпа, за са омекнат лимецови арабски питки....

Загрява се тиган на 5 степен, печем плоските питки от двете страни за 2 минути и обръщаме с метална широка шпатула....

Изваждаме арабските питки с дървена шпатула в чиния.
Плоският хляб се покрива с кърпа да са меки.
Хапваме тези меки арабски питки за обяд!...

Арабските питки се пекат в загрята фурна на 200 °C за 10-15 минути, докато се подуят и леко зачервят.
Лесните арабски питки са готови....

2

Печенето на една питка не е повече от 3 минути.
Арабските питки на сач са готови....

2
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 3
50
42
30
21
10
Дай твоята оценка: