Gotvach.bg»Избрани Колекции»Десерт за Заговезни
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пресявам брашното, към което добавям солта и разбитите яйца. В купичка смесвам маята, затопленото прясно мляко и захарта. Прибавям към сухите съставки...

Зеленчукът се нарязва ситно и се запържва в малко олио, след което се оставя да изстине.
Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене...

Сварявате яйцата, като трябва да са твърдо сварени. След като заврат, ги оставяте така за 10-12 минути.
Оставяте ли ги да се охладят, обелвате...

Разтваряме маята в хладката вода. Прибавяме солта и захарта. Замесваме тестото и го делим на 6-8 топки.
Разточваме ги на малко (около педя) и ги...

Измийте кокошката и сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода.
Варете по описанието на тенджерата, всяка е различна за всички видове...

Сварете яйцата. Охладете ги, обелете ги, разполовете и извадете жълтъците.
Жълтъците пасирайте в кухненски робот или блендер заедно с консервата...

На 18 февруари - Неделя, празнуваме Сирни заговезни или известен още като Прошка. А какво е празникът без баница....

Вижте също какво се яде на Сирни заговезни и вижте как да си направите баницата Макарина за Сирни заговезни....

В купичка сипваме малко от топлото мляко, захарта, маята и 1 с.л. брашно, оставяме да се активира и прибавяме към пресятото брашно.
Добавяме и...

Сварете яйцата, нарежете ги на дебели кръгове, наредете ги в тавичка, посолете, залейте със сметаната и запечете за десет минути на фурна....

Питата с масло и сирене за Сирни Заговезни е готова.
Рецептата е адаптирана от кулинарно с Йоана....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 7
52
42
31
22
10
Дай твоята оценка: