Gotvach.bg»Избрани Колекции»Десерт за Заговезни
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за Сирни заговезни
Пресявам брашното, към което добавям солта и разбитите яйца. В купичка смесвам маята, затопленото прясно мляко и захарта. Прибавям към сухите съставки...
Баница за Сирни Заговезни
Зеленчукът се нарязва ситно и се запържва в малко олио, след което се оставя да изстине.
Яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене...
Печена кокошка за Месни Заговезни
Измийте кокошката и сложете в тенджера под налягане с малко сол и вода.
Варете по описанието на тенджерата, всяка е различна за всички видове...
Вита баница за Сирни заговезни
Разтваряме маята в хладката вода. Прибавяме солта и захарта. Замесваме тестото и го делим на 6-8 топки.
Разточваме ги на малко (около педя) и ги...
Фаршировани яйца за Сирни Заговезни
Сварете яйцата. Охладете ги, обелете ги, разполовете и извадете жълтъците.
Жълтъците пасирайте в кухненски робот или блендер заедно с консервата...
Баница със заливка за Сирни заговезни
На 18 февруари - Неделя, празнуваме Сирни заговезни или известен още като Прошка. А какво е празникът без баница....
Избухнала богата питка за Сирни Заговезни
В една част от топлото мляко активирайте маята с захарта и малко брашно. Пресейте брашното и разбийте яйцата с останалото мляко. Замесете меко тесто...
Питки с много семена за Сирни Заговезни
В купичка сипваме малко от топлото мляко, захарта, маята и 1 с.л. брашно, оставяме да се активира и прибавяме към пресятото брашно.
Добавяме и...
Трапезата на Сирни Заговезни
Сварете яйцата, нарежете ги на дебели кръгове, наредете ги в тавичка, посолете, залейте със сметаната и запечете за десет минути на фурна....
Пита с масло и сирене за Сирни Заговезни
Питата с масло и сирене за Сирни Заговезни е готова.
Рецептата е адаптирана от кулинарно с Йоана....
Баница с праз и сирене за Сирни Заговезни
Най-напред се изпържва леко нарязаният на средни парчета праз,
в достатъчно количество олио към 2-3 с.л. Дръпва се тигана от котлона и се добавя...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 7
52
42
31
22
10
Дай твоята оценка: