Gotvach.bg»Избрани Колекции»Зеленчукова Мусака с Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Накрая добавете и заливката и отново запечете мусаката. Като изстине малко махнете ринга на формата....

Прибавяме към него измития и отцедения от водата ориз, запържваме го, докато стане прозрачен....

Запържваме в маслото лука, добавяме 4 ч.ч. вода с ориза и ври, докато набъбне оризът и изври водата....

Пуснете и измития ориз за 2-3 мин. Разбъркайте и добавете картофите и моркова, нарязани на кубчета....

Тиквичките, броколите, морковите и чушката се нарязват на кубчета (като за мусака) и се слагат в тавичката....

1

В тава от йенско стъкло се редят 1 ред ориз, 1 картофи (от всичко по 2 реда), като завършваме с картофи....

Овкусете с подправките и добавете ориза.
Разбъркайте и пържете, докато оризът стане прозрачен....

Оризът се сварява и се оставя да се задуши под капак, за да поеме цялата течност. Разбърква се със сместа с лободата....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 6
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: