Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвя Артишок
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Междувременно трябва да почистите артишока. Това е най-трудната част от тази рецепта.
Първо премахнете външните листа и отрежете върха....

Прибавете и сварените артишоци, посолете на вкус и оставете ястието да къкри на слаб огън 10-15 минути при почти непрестанно разбъркване....

Вижте още полезни съвети как се яде артишок, както и как да сварим правилно артишок. Вижте също как да си направите артишок по римски....

Нарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят....

Прибавя се почистеният артишок, долива се виното, овкусява се с черния пипер, магданозът....

Прибавят се баклата и артишокът. Поръсват се със сол и черен пипер.
Добавя се виното и се оставя да къкри още 10 мин....

Излейте течността от консервата и нарежете (ако са цели парчета) артишока....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка: