Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бакла с пилеВ олио и малко вода слагаме да се задушат баклата, нарязан лук и 1 чаена лъжичка сол....
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото...
3
Пюре от бакла
На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване, след което се пасира, посолява се и се разбърква със задушения...
Бакла с оризЗалива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
1
Каша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Агнешко с бакла
Нарязваме агнешкото месо на средни парчета.
В тенджера с подсолена вода слагаме месото и олиото. Добавяме нарязания на ситно джоджен.
Почистваме...
Кюфтета от бакла
Отцеждаме баклата от течността в буркана и я пасираме.
Прибавяме едното яйце, нарязаните лук, чесън, копър и магданоз и разбъркваме добре....
Мезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Бакла с морковиИзчистваме баклата от шушулките и я обелваме.
Загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязаните лук, чесън и моркови.
След 5 минути добавяме...
1
Супа от бакла
Препечените филийки се ръсят със зехтин и се слагат в купички, след което се заливат със супата....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
52
45
31
21
10
Дай твоята оценка: