Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Бакла
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бакла с месоНарязаното на порции месо задушете в мазнината заедно с лука и баклата, предварително натрита със сол и попарена.
Като омекне баклата и месото...
Пюре от бакла
На другия ден се почиства от люспите, залива се със студена вода и се вари до омекване, след което се пасира, посолява се и се разбърква със задушения...
Каша от бакла
Отделят се зърната на изчистената и измита бакла и се варят на тих огън до полусваряване....
Супа от бакла
Препечените филийки се ръсят със зехтин и се слагат в купички, след което се заливат със супата....
Пърженки с бакла
Добавя се баклата, кубчето бульон и индийското орехче.
Държи се на огъня около 5 мин. Всичко това се пасира и се оставя да се охлади....
Зелена бакла плакияИзчиствате, измивате и нарязвате баклата. Нарязвате на ситно лука, моркова, целината и 5-6 скилидки чесън. Прибавяте ги към баклата. Сипвате вътре...
1
Бакла с оризЗалива се с топла вода, да се покрие, посолява се и се вари на тих огън до омекване. Прибавя се оризът....
1
Мезе от бакла
Готовата бакла се пасира, добавя се запърженият лук заедно със зехтина и отново се пасира до гладка каша....
Бакла с джанки
Баклата се нарязва на малки парченца и се вари 5-6 минути на умерен огън. Към нея се добавят мазнината и ситно нарязания лук....
Бакла с картофи
Почистете картофите и ги сложете да се сварят до полуготовност. Охладете ги, обелете ги и нарежете на кубчета....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 8
52
42
31
23
10
Дай твоята оценка: