Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се приготвя бамяБамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Той расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата...
Съхранение на бамя
Той се приготвя, като на 1 л вода се прибавят 20 г сол и 5 г винена киселина. След попарването бамята трябва да се охлади до 25°С....
Маринована Бамя
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки....
Консервирана БамяТака приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.
Консервираната Бамя е готова....
1
Панирана бамя
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за...
Кисела бамяИзберете крехка и млада бамя, измийте я и я бланширайте, докато промени цвета си леко....
1
Пържена бамя
Измийте бамята, махнете дръжките и я подсушете. Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути.
След това...
Пиле с бамя
Варим соса и когато се сгъсти, посоляваме на вкус. Слагаме изпърженото пиле и отцедената и изплакната с вода бамя....
Туршия от бамяПриготвя се саламура: 2 части оцет, 1 част вода и по 1/2 ч.ч. сол на литър течност....
1
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
53
41
32
22
10
Дай твоята оценка: