Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Бамя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Плодовете на бамя са тънки, дълги и заострени.
Бамята е необходимо да се приготви възможно най-скоро след закупуването й....

Попарва се за до 3 мин в кипящ солен разтвор. Той се приготвя, като на 1 л вода се прибавят 20 г сол и 5 г винена киселина....

Изпържете бамята в сгорещена мазнина до приятен загар - пускайте и вадете бамята с решетъчна лъжица....

1

1

Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре.
Между бамята поставяме скилидките чесън....

Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути....

Сварената супа от бамя оставете да се охлади за 5-10 минути и я застройте с разбитото яйце с млякото, като темперирате с бульона....

1

Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
53
41
32
22
10
Дай твоята оценка: