Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Катък
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КатъкКогато млякото се охлади, посоляваме на вкус, прибавяме натрошеното сирене и разтопеното масло.
Слагаме в буркан и прибираме на хладно....
Как се прави катък?
Истинският катък е изискан деликатес, която обаче може да се приготви само в края на август-началото на септември, когато млякото на овцете е най-гъсто...
Мелнишки катък
Млякото се поставя в тензух и се оставя да престои една нощ, за да се отцеди. Чесънът се счуква и се размесва с разтопено масло....
Златоградски катък
Изцедете киселото мляко в тензух за около 12-15 часа.
След това към него прибавете настърганото ситно сирене, маслото, счукания чесън и разбъркайте...
Кошнички с катъкИзчакайте да се охладят и преди сервиране напълнете кошничките със салатата.
Кошничките с катък са много вкусни, опитайте!...
1
Катък с чушкиМлякото се изсипва в тензухена кърпа и се оставя да се изцеди. След това към него се добавят настърганото сирене и счуканият чесън....
2
Разядка с катък
Печените и обелени чушки се нарязват на лентички. По същия начин се нарязват и киселите краставички. Смесват се с катъка....
Новогодишен катък Елха
Киселите краставички се нарязват на дребни кубчета. Накрая всичко се смесва и се оформя като фуния.
Украсява се с натрошени орехи....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка: