Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Домашен Петел
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Когато се свари оризът, изключвате и имате една вкусна манджа с домашен петел.
Домашният петел с кисело зеле е готов....

Печем петела в гърне в студена фурна за 3 часа приблизително на 170 градуса.
Вашият печен петел е готов....

Картофките и петелът се намазват със сместа и се оставят да се изпекат във фурната до готовност.
Да ви е вкусно с този петел с картофи....

1

Предварително измитият и почистен добре петел се слага да се вари в тенджера под налягане с няколко зърна черен пипер, карамфил, магданозения корен...

Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник....

Премахнете тенджерата от огъня и след като се поохлади, извадете сварения петел и обезкостете, нарежете месото на малки късчета....

Оставете така под захлупен капак за 10 минути преди сервиране, за да се овкуси домашния петел попска яхния с подправките....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 9
52
46
31
20
10
Дай твоята оценка: