Gotvach.bg»Избрани Колекции»Лесно Гьозлеме
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлеми с турски кориКогато се изпекат, гюзлемите с турски кори се намазват отгоре с масло....
Гюзлеми по шуменски
Замесва се тесто от брашното, солта и чаша хладка вода и се оставя да престои на хладно място около половин час.
После тестото се разделя на две...
Гюзлеми по тракийскиМаята се разтваря в марна /леко топла/ вода. Замесва се меко тесто. Разделя се на топки, големи колкото голямо яйце, покриват се с кърпа да починат...
7
Гюзлеми с Праз и Сирене
Замесва се тесто от изброените съставки, оставя се около 40 минути да се отпусне.
Празът се нарязва на колелца и се задушава в няколко лъжици...
Гюзлеми с Шунка и Кашкавал
Сгъваме на квадрат и печем гюзлемите в леко намазнен тиган или сач.
Гюзлемите с Шунка и Кашкавал са много вкусни!...
Гюзлеми с лапад и сиренеЛапада измиваме и попарваме в солена вода, изцеждаме и леко го запържваме с малко олио и джоджен.
Добавяме и яйцето към лапада. Върху една кора...
9
Гюзлеми с домашно точени кориРазстиламе кръглата кора, сгъваме я на плик, намазваме леко с четка, потопена в олио.
В тигана поставяме сгънатата като плик кора и леко я запичаме...
3
Пълнозърнести гюзлеми на тиган
В купа за месене сипваме кисело мляко (3 с.л.), прибавяме бакпулвер, суха мая, захар, олио и брашно. Разбъркваме и наливаме леко топлата вода (1/2...
Гюзлеми от готово тестоГотовите гюзлеми от готово тесто поднесете с кисело мляко, айран.
Гюзлемите от готово тесто са много вкусни....
3
Рейтинг
4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: