Gotvach.bg»Избрани Колекции»Обикновен Домашен Козунак със Орехи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

7

4

От тестото се оформят 3-4 фитила, всеки от които се сплескват и се поръсват с плънката от стафиди, орехи, захар и канела....

Извадете готовия класически домашен козунак и охладете върху решетка.
Източник: Блогът на Сия Рибагина...

След второто втасване оформяме козунака, сплитаме по желание намазваме с отделения белтък, поръсваме обилно със захар и оставяме на топло да втаса...

Намазваме втасалия козунак с разбито яйце.
Поръсваме го със захар и го набоцкваме с орехови ядки.
Печем в умерена фурна....

32

След като е изпечен козунакът, си правим сироп от вода и захар 1:1 с четка намазваме и поръсваме със захар....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: