Gotvach.bg»Избрани Колекции»Патица в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Месото се поставя в глинен съд или гювеч. Добавят се нарязаните зеленчуци и задушеният лук....

Отгоре се нарежда предварително свареното в около 1 литър вода, патешко месо, за 1 час, посолява се на вкус....

2

Разтопете 2/3 от маслото в дълбока тенджера и запържете нарязаната патица. Намалете огъня, добавете лука, моркова и 2 с.л. вода....

На дъното на гювеч сложете 1/2 от зелето, 1/2 от почистените и нарязани ситно домати, патицата и останалите части от зелето и доматите....

Вижте също как да си направите цяла печена патица или разберете какви подправки се слагат на патешко....

Кутийките кардамон се запържват на сух тиган за 2 минути. Отварят се, семената се вадят и се счукват в хаванче. Чесънът се нарязва на ситно. Чесънът...

Сипете виното и кипнете смесете, добавете патешкото и подправките, покрийте и задушете за 40 минути....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: