Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пилешки Мезета за Бира
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Не е като типичните нашенски мезета, но е интересно мезе за бира, но и за всички други алкохолни питиета....

След рибните изкушения, като най-подходящо мезета са наденичките – по немски образец, и пилешките дробчета – по нашенски....

На тези плата с мезета им липсват само чашите с шампанско и пожеланието за весел празник и добри приятели!...

1

Заливаме с бира и печем в загрята на 200 градуса фурна, докато останат на мазнина и придобият приятен загар....

2

Пилешките бутчета се посоляват.
Поставят се в тава, заедно с нарязан лук и олио и се изпичат, като се заливат с бира....

Отделете жълтъците и ги разбийте с бирата, солта и 1 ч.ч. брашно.
Добавете разбитите на сняг белтъци и разбъркайте внимателно....

Приготвя се панировката, в купа се разбиват яйцата, добавят се бирата и брашното с малко сол.
Разбърква се, да стане с гъстота на боза....

1

Измийте бутчетата и ги сложете в дълбока купа, смесете бирата със черния пипер, чубрицата и солта, добавете ги в купата и оваляйте бутчетата хубаво...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
53
40
34
21
10
Дай твоята оценка: