Gotvach.bg»Избрани Колекции»Питка с лук и Маслини
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

2

Смесваме брашното, шупналата мая, солта, джоджена и ситно нарязани маслини без костилки. Замесва се меко тесто да не лепне....

Маслините се нарязват на малки парчета. След като тестото е готово, се разстила леко и се прибавят нарязаните маслини и подправките....

В дупчиците се забожда парче маслина, разпределяме нарязания лук. Отгоре се намазва с четка със зехтин и поръсваме риган....

Чушките, лукът, маслините се слагат да се пекат, като се напръскват със зехтин хубаво. Поръсват се и с подправки....

Върху всеки триъгълник се разстила от сиренето, маслините, лучената смес и останалия зехтин....

Поръсва се сусам и печем вкусна питката с маслини и сусам в загрята фурна 180°C до готовност.
Много вкусно за обяд!...

След това отворете и при нужда оставете още няколко минути на котлона до готовност на пилешки дробчета с лук, маслини и сушени плодове....

Поднесете ризотото с маслини и праз лук веднага.
Да ви е сладко!
Забележка: Внимавайте много със солта! Пармезанът и маслините са солени!...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: