Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне Алабаш
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


От алабаша се приготвя и много полезен за организма деликатес, а именно нарязан на дребно алабаш с маслини, зехтин и прясно изцеден лимонов сок....

Алабашът и морковите се измиват, обелват и настъргват на ренде.
Овкусяват се със солта, захарта, изцедения сок от лимона и олиото....

Измийте и обелете алабаша, нарежете го на ивички и го смесете с майонезата и дребно нарязаните копър и зрял кромид лук....

Салатата с алабаш се разбърква и се оформя в чиния върху салатените листа, украсява се със зеления лук, нарязан напречно с на парчета с дължина 4-...

Едрият алабаш има виолетово-синкава кора, докато дребният алабаш е със светлозелена кора....

1

Загряваме зехтина (3-4 с.л.) и в него задушаваме с малко вода почистените и нарязани на парчета лук (2 бр.), а алабаша - (1/2 бр.) на кубчета....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: