Gotvach.bg»Избрани Колекции»Производство на Лютеница
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Готовата лютеница с печурки е подходяща за студени сандвичи или пък като гарнитура за кебапчета....

Варете лютеницата на умерен до слаб котлона за около 1 час или докато се сгъсти. През цялото време бъркайте регулярно, за да не загори....

Задръжте лютеницата на огъня още 15-20 минути. Получената лютеница можете да разпределите в бурканчета и да стерилизирате 30 минути....

Ако искаме да е по-ситна може да се пасира готовата лютеница. Затваря се в бурканчета и се вари за капачка....

1

Когато лютеницата е вече почти готова, добавете подправките - захар, сол, олио, магданоз, счукан чесън....

Насипете лютеницата в малки бурканчета, запечатайте и стерилизирайте за 10-15 минути....

3

Изпечете чушките, почистете от семето и дръжките и ги обелете.
Смелете ги в машинка и добавете към тях доматеното пюре, меда, загрятото олио,...

Излизат около 6 бурканчета от 400 мл мързелива лютеница с пюрета.
Вижте също колко сол се слага на лютеница и как се прави лютеница на фурна....

Може да направите едросмляна лютеница или да е фина. От това количество се получаават приблизително 13-14 бурканчета от детско пюре....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
43
30
21
10
Дай твоята оценка: