Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пърленка от Лимец
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


В кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер.
Вари се до готовност.
По желание може да се добави фиде....

Лимецa измийте добре и когато водата заври го сложете да ври докато омекне....

Затопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките...

Брашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко...

В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното. Смесваме двата вида брашно в купа. Отмерваме си от едното 1 ч.ч., а от другото - 2/3...

Последователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон....

1

Разбийте яйцата в голяма купа с помощта на миксер до пяна. Без да спирате да бъркате, добавете олиото, солта и киселото мляко.
Добавете брашното...

В купа смесваме 500 г от брашното от лимец, лененото брашно и добавяме олиото, кориандър, разбитото яйце и киселото мляко с разтворената сода....

От посочените продукти се омесва меко тесто. Готовото тесто престоява в хладилника около 30-40 мин.
Тестото се разделя на 2 топки. Всяка топка...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: