Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пърленка от Лимец
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Накисваме лимеца за през нощта с топла вода.
На следващия ден го сваряваме. Оставяме с покрит капак да изстине....

В кипяща вода се слагат продуктите, сол, олио, червен пипер.
Вари се до готовност.
По желание може да се добави фиде....

Добавя се вода, прясно мляко и сол, накрая бакпулевра и пресято брашно от лимец, защото има едри частици....

Брашното от лимец и елда се пресява и се смесва в голяма купа, прави се в средата кладенче и се чуква яйцето, добавят се зехтинът и киселото мляко...

Последователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон....

В дълбок съд сипваме брашното от лимец. Подправяме с фината хималайска сол и малко шарлан....

Затопляме леко водата. В нея добавяме маята да се разтвори.
Слагаме захар и сол и 200 г брашно. Бъркаме с вилица добре да се смесят съставките...

Маята се разтваря в малко вода заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Оставете настрани да шупне.
В по-голям съд направете кладенче от двата вида...

1

Маята, заедно със захарта, се разтварят в 1 ч.ч. топла вода. Изчаква се да шупне. Замесва се твърдо
тесто от брашната, пармезана, мазнината и маята...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: