Gotvach.bg»Избрани Колекции»Турски Хляб Пиде
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Турски хляб Рамазан пидеПечем турския хляб Рамазан пиде в предварително загрята фурна на 180°C за 25 минути....
Турски хляб Пиде (Pide Ekmek)
Готовият хляб Пиде се завива в кърпа докато е топъл и след като изстине се поднася на трапезата.
Добър апетит!...
Карашък пиде (Смесено пиде)
Ако имате яйца, по желание към края на печенето можете да чукнете по едно яйце на всяко пиде....
ПидеПресейте брашното със солта и го смесете със зехтина, водата, захарта и сухата мая. Полученото тесто се меси 5 минути, след което се оставя на топло...
1
Лахмаджун ПидеПечем лахмаджун пиде в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Рецептата за пиде е изпълнена!...
1
Пиде Екмек
Всяка топка разточваме кора с дебелина около 10 см, загъваме леко краищата и с пръстите правим квадрати в средата на турския хляб....
Рамазан Пиде
Рамазан Пиде се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна, ниска решетка. Турският хляб е готов, когато добие приятен златист загар....
Пиде Асорти
Малко преди да извадите чукнете по едно яйца във всяко пиде Асорти и поръсете с кашкавал....
Пиде със сирена
Затоплете прясното мляко. Добавете маята заедно със захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да се активира.
Пресейте брашното, добавете солта,...
Пиде по Аджарски
Извадете тавата, чукнете по едно яйце в средата на всяко пиде, поръсете ги с риган и върнете във фурната за около 2-3 минути, да се изпекат яйцата...
Пиде по раковски
Смесваме брашното и солта и долива лека полека чаша хладка вода. Замесваме разтегливо тесто.
Завиваме с мокра кърпа и оставяме за половин час...
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 8
51
45
32
20
10
Дай твоята оценка: