Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Безценните ползи на тиквените семки

Безценните ползи на тиквените семки

Мария СимоваМария Симова
Автор
50620k
Семки

Защо да ядем тиквено семе? Последните испански изследвания показват, че тиквените семки съдържат съставки, които са особено ефективни при убиването на раковите клетки.

Интересното е, че тези големи семена също могат да подобрят настроението ви. Тиквените семки са много полезни за физическото и психическото здраве.

Резултатите от изследванията потвърждават, че тиквените семки имат антивирусни и противовъзпалителни свойства и са ефективни срещу различни видове рак.

Германско проучване посочва, че жените в менопауза се насърчават да консумират тези семена всеки ден, за да намалят риска от рак на гърдата с 23%.

Още ползи от тиквените семки

Тиквените семки са богати на цинк, който е от съществено значение за имунната система на човека. Те също така подобряват зрението, съня, настроението и кожата.

Тиквените семки са богати на манган, калий, фибри, протеини и фосфор, които също са важни за доброто здраве.

Безценните ползи от тиквените семки

Тези семена са добро лекарство, ако искате да отслабнете. Те са отличен източник на протеини, които ще допринесат за добър стабилизиращ ефект на теглото. Например, 30 грама тиквени семки имат 5 грама протеин.

Друга полза от тиквените семки е маслото, което е много полезно. Това масло съдържа антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в човешкото тяло и също така предотвратяват създаването на ракови клетки.

Тиквените семки засищащ и подобряват работата на стомаха. Заради наличието на фибри в състава им те са подходящи за различни здравословни диети. Освен това са здравословна алтернатива на вредните снаксове. И могат да се похапват като междинна закуска.

Консумацията на тиквените семки е от полза по много причини. Затова трябва да ги добавяме в менюто си по-често.

Къде да включим тиквеното семе?

Хляб с тиквени семки

Тези вкусни семчици могат да се използват за поръска на ръжен хляб. Отделно от това могат да се добавят и в различни полезни смутита, плодови салати и мляко с плодове. Можете също така да ги използвате за поръсване на салати без месо. Вписват се чудесно в салати с цвекло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest