gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да разпознаем алкохола менте

Как да разпознаем алкохола менте

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Как да разпознаем алкохола менте
Класически капак за микровълнова - 29см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически капак за микровълнова - 29см
8.49 лв.
Виж ››

Само специалистите могат да кажат със сигурност, че алкохолът, който им се сервира, е менте, но има трикове, които спомагат за разкриването на фалшификацията и от неспециалисти.

За да разберете дали виното, което сте си купили, е истинско, а не боядисано с химични оцветители, налейте виното в епруветка или малко шишенце, затиснете гърлото му с пръст и след това пуснете шишето в голям съд с вода.

Махнете пръста си. Истинското вино няма да се смеси с водата, а ще образува сякаш червени нишки във водата. Колкото по-бързо се смесва виното с водата, толкова повече химични добавки и оцветители има във виното.

Натуралното вино може да бъде определено с помощта на глицерин. Ако в истинско вино налеете малко глицерин, той ще се спусне на дъното на съда, като ще остане безцветен.

Как да разпознаем алкохола менте

Ако вместо вино имате някаква странна смес с добавки от химични оцветители, глицеринът веднага ще се оцвети в червено или жълтеникаво.

За да различите хубавия коняк от ментето, е достатъчно да стоплите чаша с коняк в дланите си и да вдишате аромата му – изисканата смесица от аромат на бадем, ванилия и грозде не допуска объркване.

Лесно можете да проверите качеството на коняка, още преди да го купите от магазина. Вземете бутилката с коняк и много бавно я обърнете с дъното нагоре.

Ако конякът се стече надолу като вода, той не е от най-добро качество. Ако от дъното се отделят капки като от гъсто сладко, вие сте попаднали на наистина качествен коняк.

За да различите качествената водка, обърнете бутилката с дъното нагоре и разгледайте напитката за странни частици, например мъхчета. Във водката е недопустимо да има утайка.

Водката менте обикновено съдържа малки частици с неясен произход, а също така може да е мътна или жълтеникава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest