Храни за здраво сърце, които подобряват изпомпването на кръвта, предлага британска диетоложка и авторка на готварски книги.
Тя препоръчва да включите в менюто си скумрия на скара, приготвена с джинджифил и чесън.
Рибата е богата на полезните мазнини омега-3, а джинджифил изобилства от заздравяващия капилярите витамин C. Чесънът пък разрежда кръвта.
Тялото се нуждае от полезни мазнини, т. нар. мастни киселини. Те правят кръвта по-малко леплива и намаляват вероятността от образуване на съсиреци.
Има ги в семената, ядките и мазната риба. Яденето на прекалено много наситени мазнини и заседналият живот увеличават "лошия" и общия холестерол.
За да го намалите, трябва да избягвате консервираните храни.
Богатите на витамин Е храни пък като авокадо и зелени зеленчуци разреждат кръвта и понижават кръвното налягане.
Коментари