gotvach.bg»Статии»Любопитно»Симптоми при натравяне с развалени яйца

Симптоми при натравяне с развалени яйца

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532570
Симптоми при натравяне с развалени яйца
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Яйцата са една от храните, които се развалят много бързо, особено когато са изложени на висока температура.

Натравянето с развалени яйца е съпроводено с редица симптоми. Първият симптом е типичен за всяко натравяне и това е гаденето и повръщането. Добре е организмът да се изчисти и затова не спирайте процесът на повръщане. Друг много неприятен симптом при отравяне с развалени яйца са остри и болезнени коремни спазми. Възможно е да се появи и диария. Възможно е да се появи кръв в изпражненията. Може да се появи и главоболие.

Често при натравяне с развалени яйца температурата се повишава и може да стигне до 40 градуса, придружена с треска и втрисане. При натравяне с развалени яйца може да се появи обрив по лицето и тялото, които е типичен за този тип натравяне.

В по-редки случай натровеният може да развие салмонела. В зависимост от формата симтомите могат да бъдат много тежки.

При стомашно-чревната форма инкубационният период е няколко дни и симптомите са гастрит, ентерит и другите типични симптоми, като гадене, повръщане, диария и болки в корема.

При септичната форма бактериите се разпространяват в кръвта и болестта протича като тежко изфекциозно заболяване, придружено с много висока температура. Може да се наложи лечение с антибиотици.

Лятото е добре да избягвате храните, приготвени със сурови яйца, като майонезата, за да органичите рискът от подобни неприятни ситуации.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest