gotvach.bg»Статии»Любопитно»Кои са най-скъпите десерти в света

Кои са най-скъпите десерти в света

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1318
Шоколадов пудинг

Класация успя да селектира четирите най-скъпи десерта, които се предлагат в ресторантите по света. Луксозните десерти са посипани с ядливо злато и са украсени с диаманти.

Най-скъпият десерт в света е диамантена плодова торта, която е оценена за сумата от 1.65 милиона долара. Сладкишът е отрупан с 223 диаманта, като тази торта се приготвя а за цели шест месеца от видни майстор готвачи. Освен диамантите останалите съставки на тортата се пазят в строга тайна.

До второ място стига не по-малко луксозният десерт New Orleans. Той е от патентована смес от червени горски плодове, ванилов сладолед, червен винен сос, сметана и мента. Украсата на този десерт е 5-каратов диамантен пръстен, който е бил собственост на британския финансист и филантроп сър Ърнест Касел.

Трето място в престижната класация е заел сладоледът Three Twins, който е оценен на крупната сума от 60 000 долара.

Сладолед

Ключовата съставка в този сладолед е топящо се парче ледник от връх Килиманджаро в Танзания. Това прави и сладкото изкушение толкова скъпо.

В цената на мелбата са включени самолетни билети до Танзания, престой в 5-звезден хотел, разходка в планината и сладолед на корем. Накрая всеки опитал този сладолед получава тениска, направена от органичен памук.

На четвъртото място е класиран шоколадовият пудинг на хотела Lindeth Howe Country House Hotel, който се продава за 35 000 долара. Шоколадовият пудинг се приготвя от скъп белгийски шоколад, златен хайвер, а украсата му е от 2-каратов диамант.

Торта със злато

За да консумирате този десерт в британския хотел, трябва да направите поръчката си три седмици по-рано.

Сред най-скъпите десерти в света попадат и златната торта Султана, продавана в Истанбул и струваща 1000 долара. Тортата е приготвена от смокини, дюли, кайсии и круши, които в продължение на две години са се напоявали с ямайски ром.

Украсата на сладкиша е микс от карамел, черни трюфели и златно фолио.

Най-скъпият шоколад в света струва 854 долара и е марката Noka. В състава му са включени различни видове какао от най-добрите региони в цял свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest