gotvach.bg»Статии»Хранене и Здраве»Кайенски пипер за сърце и бърз метаболизъм

Кайенски пипер за сърце и бърз метаболизъм

Кайенски пипер
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)-17%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер L-XL)
13.00 лв.
10.79 лв.
Виж ››

Балансираното хранене е съществена част от здравословния начин на живот. Съществуват групи храни, които стимулират метаболизма и помагат на организма по-бързо да изгаря калориите.

Някои подправки, които използваме в кулинарията, също могат да бъдат полезни и да ускорят метаболизма. Куркуминът, който се съдържа в подправката куркума, стимулира организма да изгаря повече мазнини. Куркумата има антиоксидантен ефект и защитава сърдечно-съдовата система.

Канелата и джинджифилът също помагат на работата на храносмилателната система. Ароматната канела регулира метаболизма и потиска отлагането и производството на мазни запаси от енергия. Освен това тя успява да забави храносмилането, което означава, че можем да се заситим с доста по-малки порции храна.

Ароматният и пикантен джинджифил е придобил сериозна популярност – използва се не само в кулинарията и може да помогне при много здравословни неразположения.

Спокойно може да се използва и за чай, макар че вкусът му е малко специфичен и не се харесва на всеки, но пък с парче лимон може да ви се стори по-приятна напитка. Джинджифилът играе важна роля и за холестерола – подправката може да повишава нивата на HDL-холестерола или т.нар. добър холестерол.

Прочистване

И след като стана дума за пикантни подправки, трябва да споменем и семена от синап, чесън, кайенски пипер, които помагат на работата на храносмилателния процес, като ускоряват метаболизма.

Синапеното семе помага за бързото изгаряне на мазнините, освен това е с ниско съдържание на калории и въглехидрати, богато е на фибри.

Съединението на сяра в екстракта от чесън понижава количеството телесни мазнини и нивата на триглицеридите в кръвта.

Кайенският пипер прочиства храносмилателната система от токсините, помага за регулиране на килограмите, за сваляне на кръвното налягане, освен това предпазва и от простудни заболявания, тъй като влияе на имунитета.

Лютата подправка стимулира кръвообращението и укрепва кръвоносните съдове на сърцето, понижава опасността от образуване на тромби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest